Nézze meg a környék webkameráit: >>Látkép a városra >>Látkép a pályákra

Áraink Síbérlet akció Elérhetőségek Szobafoglalás

Kisielési szenzációs ajánlat!

2015. Március 26-Április 3-ig: 39 EUR síbérlettel!A Bad Ski csapat terepszemléje március 20.-án. Tovább a galériáhozBemutatkozás

A szállás, Bad & Ski Pension, Karintia tartomány leghíresebb sí- és fürdőközpontja Bad Kleinkirchheim központjában található. A St. Kathrein fürdő 300, a Römerbad fürdő pedig mindössze 800 méterre fekszik a szállástól. A legközelebbi sífelvonó 150 méterre található, ez a korongos ún. Bach lift közvetlen összeköttetést biztosít a több mint 100 km összhosszúságú Bad Kleinkirchheim-i síterülethez. Kiemelten fontos megjegyeznünk, hogy csak itt a faluban több, mint 830 hóágyú biztosítja +5-8 fokig 98km-es szakaszon a felhőtlen síelés örömét.

Karintia

Területe 9.533 km2, lakóinak száma 550.000, fővárosa Klagenfurt. Ausztria legdélibb, mediterrán életérzésű tartománya, amelyet magas hegyvonulatok öveznek, és csodálatos tájaival, felülmúlhatatlan hegységeivel, egyedülálló. Legjelentősebb idegenforgalmi vonzereje az "osztrák Riviéra", a tartományi főváros közelében elterülő tavak partján. A négy nagyobb tó (Wörther See, Ossiacher See, Millstätter See, Weissensee) mellett 200 kisebb és még kisebb tavacska vonzza a turistákat. A tartomány legfontosabb természeti kincse a fa.
Tökéletes kirándulási és téli sport lehetőségeket kínál az ide látogatónak. A térségben a hegyi tavak, mesés sífutópályák és a snowboard vagy carving kedvelőit határtalan lehetőségek várják. Ideális célpont a kirándulók, fürdőzni szeretők, túrázást, és a lélegzetelállító tájakat szerető utazóknak, akik valami igazán szépet, felejthetetlent szeretnének átélni!
A lovaglás kedvelőit több km hosszú lovaglópálya várja. A térség híres mountainbike és kerékpár pályáiról, túraútjairól és kimeríthetetlen vizisport lehetőségeiről. Az egyik legkönnyebben és leghamarabb elérhető osztrák tartomány, Magyarországról.

Bad Kleinkirchheim

Tengerszint feletti magassága: 1.050-1.320m.
Autópálya: A10/Villach vagy Spittal/35km, vasútállomás: Spittal/35km, távolságban található.

Bad Kleinkirchheim városában számtalan sport, túra lehetőség várja az idelátogatót. A városka termálfürdői, a St. Kathrein (bővebb információ a BadKleinkirchheim-i honlapon) és a 2007. október 26-án felújítás után ismét megnyílt, Európa egyik legszebb alpesi wellness oázisa, egy 4000 négyzetméteres római termálfürdő. A háromszintes létesítményben fürdőzés közben lehet figyelemmel kísérni a környező hegyeken síelőket.
A Romanum részleg római hordókra emlékeztető négy szaunája, a szabadtéri termálvizes medence, Kneipp-medence, hózuhany, élményösvények és szaunák, a Maximum szint gőzfürdője, bio- és finn szaunája, fedett szabadtéri medencéje, valamint a Noricum részleg élménymedencéi, wellness bárja, szépségápoló és masszázsrészlege kényezteti a fürdőzőket. (bővebb információ a BadKleinkirchheim-i honlapon)
A Nockberge Nemzeti Park tökéletes kikapcsolódást biztosít mind a nyugalmas pihenést, mind az aktív szórakozást kedvelő utazóknak. A faluban a következő aktív pihenést szolgáló lehetőségek állnak rendelkezésre a falu, igény szerint a panzió által szervezett kirándulások, túrák, a panzióhoz közel teniszcsarnok, squashcsarnok, lovaglópályák, golf és minigolf várják a turistákat. Korszerű felvonók, gondozott lesiklópályák, vonzó, mélyhavas lejtők, változatos szabadidős programok hívnak kalandos síüdülésre. A síelés mellett természetesen más téli sportokra, mint pl. csúszókorongozás, szánkózás, sífutás, korcsolyázás, esti síelés, lovas szán stb. is van lehetőség. (bővebb információ a BadKleinkirchheim-i honlapon)
A körzethez nyolc nagyobb síterület tartozik, (Goldeck, Innerkrems, Bad Kleinkirchheim, Ankogel, Gerlitzen, Katschberg, Mölltalg gleccser, Turrach) ahol összesen 390 km sípálya és 113 lift várja a sízőket. Mindegyik területet 30 percen belül el lehet érni autóval. Mindezekről bővebben a magyar sielok.hu oldalon.
2013 telére újabb négyüléses felvonóval gazdagodott a Bad Kleinkirchheim-i síparadicsom. 850 m hosszú, 310 m szintkülönbséggel szállít óránként 2100 személyt 1960 m magasba. A Wiesernock csúcsánál található, csodálatos kilátással a Millstätter-See-re.

Bad Kleinkirchheimet közrefogva emelkedik a Nockberg-hegység, ahol összesen 103 km hosszú, 98%-ban hóágyúzható sípálya várja a síelőket.
A település környékét 27 kiépített és kitáblázott kerékpáros útvonalon járhatják be a biciklisták, természetesen ehhez helyben bérelhetnek megfelelő eszközöket. A kerékpárutakon könnyedén megközelíthetők a környékbeli tavak (Brennsee, Afritzersee, Millstattersee, Turracher See), ahol vitorlázni, vízibiciklizni is lehet.
Nyáron Karintia Kártyával bizonyos szolgáltatások ingyen, sok minden pedig nagy kedvezménnyel vehető igénybe. Bővebb információkat találnak a www.kaerntencard.at és a www.badkleinkirchheim.at honlapokon (illetve telefonon és személyesen is kérdezhetnek a panzióban dolgozóktól).

Partnereink:

CoreSystem qpon.hu - kuponok mindenkinek Szállás, szállások, apartmanok belföldön és külföldön

Copyright © 2008 badski.eu - Minden jog fenntartva